Juniorsektionen 2017.

Hej Alla Golfsugna - främst hej till alla yngre men vi är inte sååå noga - Hej till alla golf Älskare!

Nu är det 2017 och vi längtar till sommaren då vi får njuta i solen, bada och ha roligt! Hoppas även att gamla som nya golfare oxå vill njuta av våran 9-hålsbana eller varför inte Böda Kroken (18håls sammarbete med Byxelkroks GK).

Även i år som vi hoppas kunna införa är 1-2 pass / vecka träning för Klubbens Juniorer.  På dessa pass tränas svingenens alla olika delar med fokus på "roligt och utvecklande".

Vi i Böda Sand Gk vill möjliggöra barn/ ungdomars idrottande under sommarmånaderna genom att introducera golfen för de som inte testat och erbjuda träning/ tävling för redan aktiva.

De senaste åren har vi haft ca 4st aktiva Juniorer tävlande på ÖBJT. Ölands Bank Junior Tour består av deltävlingar på Ölands Golfbanor. Man tävlar individuellt i olika klasser samt samlar poäng till sin tillhörande Ölandsklubb. Vi Ser gärna att fler ungdomar/ juniorer vill vara med och prova "Tävla"! Tävlingsschema ÖBJT är annorlunda i år, den är komprimerad i tid jämfört med tidigare år. Det är nyttigt och väldigt roligt att ta steget att spela denna underbara sport med lite mera nervositet. Det finns många möjligheter att prova tävla, Onsdagsgolfen, Böda Sands egna tävlingar och framför allt ÖBJT.

Jag (Johan) har som mål att följa med och coacha vid dessa deltävlingar, detta är inte alltid möjligt då jag har en familj att ha semester med oxå :)

Tävlings schema ÖBJT 2017

Saxnäs GK 28 juni
Kalmar GK 4 juli
Ekerums Resort 13 juli
Grönhögen Links 18 juli
Byxelkrok/Böda Sand GK (Bödakroken) GK 31 juli
Ölands GK 1 Augusti " Final"

Vi brukar när önskemålet finns, genomföra små träningspass med intresserade juniorer (gamla som nya). De kan bestå av puttnings/ chip/ pitch- tävlingar, en stund på Ranchen eller varför inte några få- 9hål träning med intresanta utmaningar.... jag bestämmer vilka klubbor.... Allt för att väcka intresse för golfen och få er Juniorer och tycka vi är den roligaste golfklubben :)

Vid frågor / intresse kontakta gärna mig Johan Söderberg 0721733825

Värt att Notera! Juniorer 0-17 år som är medlemmar i Byxelkroks GK spelar fritt på Böda Sand! Motsvarande gäller för Böda Sands juniorer på Byxelkrok!.